• Annelies | Fitalies

Corona advies van Fitalies

Bijgewerkt: 18 jun 2020

(13 Maart 2020), Zorg goed voor je immuunsysteem om virussen aan te kunnen

Omdat iedereen overal informatie krijgt over het Corona virus, kan ik me voorstellen dat je even niet goed weet, wat je nu zelf kunt doen. Ik vond dat Fitalies hierop in moest spelen door alle informatie te verzamelen en te delen. Fitalies is een praktijk voor Sensitherapie, leefstijl- en vitaliteitscoaching. Bij Fitalies komt hoofd (kennis)en hart(gevoel) samen. Door mijn opleidingen orthomoleculaire voeding, levensmiddelentechnologie en HBO medische basiskennis heb ik veel kennis vergaard (hoofd). Daarnaast spreekt ook het hart en heb ik veel technieken in huis vanuit het natuurgeneeskundige circuit en zie ik dagelijks het nut en de werking van Sensi- en aromatherapie. Bij Fitalies komen kennis en de spirituele wereld samen, een verbinder tussen de reguliere en complementaire geneeskunde. Ik ben nuchter en tegenwoordig ook spiritueel.

Belangrijkste maatregelen.

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Het zijn:

• Gezond eten (momenteel zoveel mogelijk verse knoflook en gember eten)

• Was je handen regelmatig met water en zeep

• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

• Gebruik papieren zakdoekjes

• Gebruik van mondkapjes werken niet tegen virussen

• Drink kruidentheeën (onder andere groene thee of zwarte thee)

• Vermijd roken, overmatig alcoholgebruik

De volgende leefstijlinterventies hebben positieve effecten op het immuunsysteem: matige intensieve beweging (niet te intensief, dat verzwakt het immuunsysteem op de korte termijn), regelmatig saunabezoek (kan nu even niet), koude-exposure, intermittent fasting, blootstelling aan zonlicht, stressreductie en voldoende slaap.

Wat ontbreekt er in de huidige communicatie?

Een pro-actief plan om jezelf van binnenuit te versterken en te beschermen tegen het coronavirus. De interne omgeving is dus mogelijk belangrijker dan de externe omgeving. En dat is het probleem. In de huidige berichtgeving ontbreken adviezen om je immuunsysteem in het lichaam te versterken.

Nu ben ik groot voorstander van de reguliere geneeskunde, maar toch is het jammer dat de reguliere geneeskunde de mogelijkheden en oplossingen van de orthomoleculaire geneeskunde niet of onvoldoende onderzoekt en dat de media hier helemaal geen aandacht of podium voor geeft. Ik denk dat je namelijk zelf ook veel kunt doen.

Verschillende orthomoleculaire stoffen kunnen de afweer versterken, ook specifiek bij het coronavirus.De hoofdrolspeler blijft vitamine C. Volgens enorm veel internationale experts – waaronder Gert Schuitemaker uit ons eigen land - is vitamine C essentieel. Wij slikken op dit moment allemaal extra vitamine C en visolie capsules. Mochten we ziek worden dan nemen we ook Ribus Nigrum en/of Resveratrol.5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven