• Annelies | Fitalies

Last van hooikoorts en wil je geen medicijnen gebruiken?

Bijgewerkt: jun 18

Hooikoorts seizoen

Helaas is het hooikoorts seizoen alweer begonnen. De natuur is er weer vroeg bij. Hooikoorts is een allergische reactie die de slijmvliezen van de bovenste luchtwegen en de ogen aantasten. De meest voorkomende klachten zijn, niezen, snuiten en jeukende, tranende ogen. Het is een overgevoeligheidsreactie voor stuifmeel (pollen) in de lucht. Helaas komt hooikoorts elk jaar weer terug, vooral in de lente.


Geen medicatie maar etherische olie inzetten

Misschien kun je eens wat anders proberen dan de medicatie weer bij de huisarts en apotheek op te halen? Je kunt namelijk al heel veel verzachten met etherische oliën. Deze zijn 100% natuur zuiver en ook in te zetten bij kinderen. Je lichaam zal hier veel blijer mee zijn. Ik heb al weer een aantal rollers met etherische olie gemaakt voor mijn cliënten. Een reactie die ik terugkreeg: "Ik ben zo blij met de roller. Ik heb nu helemaal geen last meer van opgezette en tranende ogen en ik hoef er nu niet eens meer naar de huisarts." Heb jij last van hooikoorts, dan maak ik graag een roller met olie voor je om het eens te proberen. In mijn onlinetraining: Aromatherapie de Basis, leer ik je dit zelf maken.


Wat is nu eigenlijk het signaal dat jouw lichaam geeft?

Hooikoorts komt ieder jaar terug. Waarschijnlijk heeft zich ooit een probleem voorgedaan, wat jij in die tijd niet hebt opgelost. Het stuifmeel in de lucht werkt als een reactie op wat er toen gebeurd is. De oude 'wond' wordt weer opengehaald. Jouw lichaam geeft het signaal om dit op te lossen en om het proces van vergeving aan te gaan. Hoe lang heb jij al hooikoorts? Kun je terug gaan naar die tijd? Probeer je te herinneren wat voor narigheid er toen heeft plaats gevonden en wie er verantwoordelijk was voor die narigheid. Zou je dit kunnen vergeven, zodat je dit kunt omvormen tot iets positiefs en waardevols?


Honing

Wat ook nog zou kunnen helpen is honing halen bij een imker uit de buurt. De honing is gemaakt van hetzelfde stuifmeel uit jouw omgeving. Neem deze honing dagelijks in met bijvoorbeeld thee (als de thee iets afgekoeld is) en ruim voordat het hooikoorts seizoen gaat beginnen. Op deze manier heb je ook kans, dat je allergische reactie misschien het komende jaar wat minder heftig is. Honing en etherische oliën inzetten bij hooikoorts. De moeite waard toch om eens te proberen? En probeer ook eens te kijken of je het signaal van je lichaam begrijpt.


Met vitale groet, Annelies | Fitalies


7 keer bekeken

FITALIES

 

 

 

Info@fitalies.nl

Wethouder Feskensstraat 15

4873 HG, Etten-Leur

06 1033 7482

KVK nummer: 74119516

Prestatiecode 24513: lichaamsgerichte psychotherapie

AGB praktijk 90066099 AGB zorgverlener 90106869

CAT: CM1952-28-02-19 (level 3)

Klik HIER voor de Privacyverklaring Fitalies

Klik HIER voor de Algemene voorwaarden Fitalies

Klik HIER voor de Algemene voorwaarden GAT

Klik HIER voor informatie over de behandelovereenkomst 

© 2019 - Fitalies

cat_complementair_2020_internet.png
gat_schild_2020_internet.png
  • Facebook
  • Gray LinkedIn Icon